CO2 - Miljöcertifikat

​Vi sätter alla vår prägel på världens CO"-utsläpp. Vi kan inte undvika detta och vi gör dette både som privatperson och företag.

​Skillnaden i detta certifikar visar sig när vi anstränger oss för att förändra det - för vi kan.

​För företag finns det generellt 2 alternativ för att minska sitt CO2-avtryck på - genom att kompensera (d.v.s. köpa in åtgärder som kan kompensera) eller göra konkreta förändringar i vardagen i form av rejäla minskningar av CO2.

Frågan är bara, är ditt företag redo?

Vårt arbete

Den gröna omställningen

Frasen "den gröna omställningen" har blivit en populär fras - men vad betyder det egentligen och hur uppnår vi det?

​Vissa företag har redan satt upp mål för en grönare framtid, men många har fortfarande ingen plan. Något måste göras nu och det finns gott om anpassningar som görs för att uppnå den "gröna omställningen", som ska säkerställa en bättre vardag för oss alla.

Visste du..

Sverige har tagit fram en ny klimatlag för att se till att landet blir CO2-neutralt. Senast 2045 ska Sverige inte längre ha nettoutsläpp av växthusgaser och efter 2045 ska utsläppen vara negativa. Svenska företag i Sverige måste minska sina utsläpp med 85 % jämfört med 1990 års nivå.


Vi är redo att hjälpa till!

Vi är specialister på miljöoptimering. Vi kan bidra med konkreta möjligheter och förbättringar för din gröna omställning. 

Första kontakten

Vid första kontakten identifierar vi Era önskemål och förutsättningarna för certifieringen. Fakta om företaget samlas in. Vi berättar också hur certifieringen går till och vad den innebär. Vi begär in en fullmakt och diskuterar vilka informationskällor vi skall använda.

Ni erhåller sedan ett prisförslag beroende på ert företags omstättning senaste bokslutet. Vi stämmer av att vi är överens om innehållet. En accept från Er sida innebär att vi ser Er som vår samarbetspartner.

Dokumentrevision

Dokumentrevisionen är ett obligatoriskt moment där det dokumenterade ledningssystemet och övrigt material granskas av den certifieringskonsult som utsetts till att vara ansvarig för Ert företag. Certifieringskonsulten sätter sig in i ledningssystemet och granskar det gentemot krav i rådande standard. Efter granskningen informerar vi Er om våra observationer och eventuella avvikelser.

Certifieringsrevision

Certifieringsrevisionen genomförs av ett revisionsteam som, beroende på företagets storlek och verksamhetens komplexitet , är sammansatt av en revisionsledare, och eventuella branschexperter. Målet med revisionen är att säkerställa ledningssystemets införande, att det fungerar som tänkt och att det uppfyller kraven enligt standard. Var 3 månad presenteras resultatet och eventuella avvikelser gås igenom. Dessa skall sedan åtgärdas innan certifikat kan utfärdas. Finner ansvarig certifieringskonsult att företaget uppfyller kraven, överlämnas revisionsdokumenten till vår granskningsgrupp. Denna granskar sedan revisionen, meddelar beslut och ser till att certifikat utfärdas.

Uppföljanderevision

Uppföljanderevision genomförs i regel varje kvartal och vi leverera en miljörapport till med er. Cirka fjorton dagar innan revisionstillfället får Ni en miljörapport som beskriver hur mycket co2 ert företag släppt ut. Därefter får ni förslag på hur många utsläppsrätter ni behöver handla för att kunna kalla ert företag ZERO EMISSION. Uppföljanderevisioner krävs för att bibehålla certifieringen. Alla uppföljande revisioner fastställs med datum i rapporten under föregående aktivitet.

Certifieringens nytta

Certifieringens anledningar är många. Dels går utvecklingen mot ökade krav på tredjepartscertifierade miljöledningssystem, både från företag och från myndigheter. Dessutom är det en bra grund till en framgångsrik marknadsföringsstrategi. Många certifierade företag upplever att de har fått nya kunder tack vare sin certifiering.

I dag händer det mycket inom miljön. Ingen har väl kunnat undgå den debatt som pågår angående klimatförändringar och en hållbar miljöutveckling. Konsumenternas medvetenhet och krav i miljöfrågor ökar allt mer och den växande lagstiftningen på miljöområdet kan delvis ses som en följd av påverkan från marknadens sida. Att visa för sin omvärld att företaget har miljöcertifierat enligt miljöcertifikat kan leda till stora marknadsmässiga fördelar, mycket beroende på att företaget själva aktivt har valt att medvetet göra en insats för miljön.

Det etiska perspektivet är även en stöttepelare vad gäller certifiering av miljön. En certifiering enligt miljöcertifikat visar inte bara att företaget följer lagen, utan att miljön är en prioriterad del av verksamheten. Förutom stora interna fördelar så sänder det också ut signaler till allmänheten att det här är ett företag som bryr sig om miljön. Det lockar även framtida kompetenta medarbetare.

Klagomål/ överklaganden

Om det av någon anledning finns önskan om att rikta klagomål/överklagande mot miljocertifikat eller en certifierad kund till miljöcertifikat, kan detta ske till info@miljocertifikat.se
Vi kommer bekräfta att vi mottagit klagomålet.
Efter att ni skickat in ert klagomål/överklagande till oss registrerar vi ärendet i vår process för hantering av förbättringar.
Efter vår orsaksanalys och åtgärd av ert ärende blir ni kontaktade för återkoppling av vårt beslut.
För personcertifieringstjänster kommer klagomål mot den certifierade att delges i samband med ankommet klagomål.
Efter beslut så följer vi upp effekterna av de vidtagna åtgärderna.
Alla klagomål hanteras på ett oberoende och opartiskt sätt samt skyndsamt.